Hva gjør Probat?

T-skjortegledessprederne
Vi ønsker å spre t-skjorteglede, vi. Trøyer med humoristisk snert og gøyal vri har vi holdt på med siden 2004. Det begynte med t-skjorter til voksne, men det har ballet på seg med både t-skjorter til mini-mees, bodyer til bebis, bager, forklær, grytekluter, og ja – vi liker å jobbe med produktutvikling, si. Man skal trekke på smilebåndet med Probat.

Probat er en liten bedrift som drives av designer Beate Siljan og tekstforfatter Marie Vatn. I staben har vi også designer og Illustratør Caroline Theigler, og to flinke butikkmedarbeidere. Vi er glad i jobben vår! Vi tenker t-skjorter hele tiden, men kom gjerne med idéer til oss. Gode idéer omfavnes!

Produksjon
Probat er et eget label, designet fra topp til tå. Passformen er fin, bomullen er av høyeste kvalitet og mye økologisk, og produksjonen av våre t-skjorter, som foregår i Kina (LCC) og India (Karmatex), har fabrikker som tar godt vare på de som jobber der - og de som jobber der tar godt vare på Probat. Da kan vi spre t-skjorteglede. Det liker vi. 
Vi jobber også med å minske mengden plast i vår produksjon og jobber stadig med å finne nye, bærekraftige tiltak. 

Etisk handel
Probat er medlem av Initiativ for etisk handel. Initiativ for etisk handel (IEH) er et medlemsbasert ressurs- og kompetansesenter for etisk handel bestående av bedrifter, virksomheter i offentlig sektor og organisasjoner. Formålet er samarbeid for handel som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø. Medlemskap i IEH forplikter til konkret og målrettet forbedringsarbeid over tid.

Eksklusive lisensavtaler
Probat sitter på snasne lisensavtaler med Nrk-aktivum, Absurdgalleriet, Aukruststiftelsen og Munch-muséet. Vi føler oss veldig heldige som kan boltre oss litt der ingen andre kan. Lisensavtalen med Nrk aktivum omfatter bruk av retro programlogoer og annet programstoff fra Nrks arkiv. Vi dypdykker titt og ofte ned i NRKs arkiv og børster støv av gamle helter som for eksempel Fleksnes. Deåhhh!

Det samme gjelder Absurdgalleriet, som på sin side bidrar med hverdags-absurditeter på høyt/lavt nivå. Vi anbefaler å sjekke ut facebook-siden til Absurdgalleriet som har over to hundre tusen fans! Absurditetene til Sverre Bjørstad Graff er utvilsomt t-skjortemateriale, synes vi.

Om produktene/labels

Probat designer og produserer flere ulike labels til store og små.   

Probat 
Labelet Probat er selveste originalen. Med Probat designer vi t-skjorter til voksne med tekster vi ler av og design vi liker. Alt er lov.

Absurd
T-skjorter basert på universet til absurdgalleriet på facebook. Metaforene glimrer med sitt fravær og vi plukker ideer som vi lyster. Er det noe du kunne tenkt deg her, ikke nøl med å ta kontakt.

Juksa litt
T-skjorter med ideer, sitater og helter hentet fra Nrks arkiv. Nostalgi, humor og design i en himmelsk lapskaus.  Er det noe du kunne tenkt deg her, ikke nøl med å ta kontakt.

Aukrust
Probat har en eksklusiv avtale med Aukruststiftelsen og har laget flere tekstilprodukter med design fra deres univers. 

Probat Mini/bebis
Barne-t-skjorter og bodier med morsomme tekster og gøyalt design. Høy gavefaktor på disse, altså. Produktene er laget med fokus på kvalitet i alle ledd og går ofte videre i arv etter arv. Disse er vinnere på skolen og barnehagen! 

Probat Profil - kledelig markedsføring
Probat Profil er glad i bedriftsjobber. Vi elsker å hoste opp gode idéer til bedrifter som ønsker at t-skjortene de lager skal bli brukt og sett.  Vi lager konsepter og designer gjerne hele kolleksjoner til små og store bedrifter. T-skjorten som medie er undervurdert. Vi har mange fornøyde kunder på samvittigheten, og leter stadig etter nye! Er du kanskje vår nye drømmekunde? Sjekk ut mer om alt Probat Profil kan gjøre for deg her.