Chat with us, powered by LiveChat

Kjekt å vite

Probat og Covid-19

Butikken vår på Grünerløkka har noe redusert åpningstid fra:

Mandag: 12-18
Tirsdag – fredag: 11-18
Lørdag: 11-17

Søndager har vi stengt.

Nettbutikken vår er åpen 24/7, og vi pakker og sender varene som normalt. Vi følger alle forskrifter og du kan trygt bestille varer fra oss.

Ta kontakt på butikken@probat.no eller på vår Facebookside hvis du lurer på noe 🙂

Om Probat

T-skjortegledessprederne

Vi ønsker å spre t-skjorteglede, og man skal trekke på smilebåndet med Probat. Trøyer med humoristisk snert og gøyal vri har vi holdt på med siden 2004. Det begynte med t-skjorter til voksne, men det har ballet på seg med både t-skjorter til mini, bodyer til bebis, bager, forklær, grytekluter, blant annet. Probat er en liten bedrift som drives av designer Beate Siljan og designer/illustratør Caroline Theigler. I butikken vår har vi også tre flinke butikkmedarbeidere. Vi er glade i jobben vår, og tenker t-skjorter hele tiden. Har du en god idé som du synes vi bør høre, så kom med det! Gode idéer omfavnes.

Produksjon

Probat er et eget label, designet fra topp til tå. Passformen er fin, bomullen er av høyeste kvalitet og mye økologisk, og produksjonen av våre t-skjorter, som foregår i India (Karmatex og Kishor), hvor vi bruker fabrikker som tar godt vare på de som jobber der – og de som jobber der tar godt vare på Probat. Da kan vi spre t-skjorteglede. Det liker vi. Vi jobber også med å minske mengden plast i vår produksjon og jobber stadig med å finne nye, bærekraftige tiltak.

Etisk handel

Probat er medlem av Initiativ for etisk handel. Initiativ for etisk handel (IEH) er et medlemsbasert ressurs- og kompetansesenter for etisk handel bestående av bedrifter, virksomheter i offentlig sektor og organisasjoner. Formålet er samarbeid for handel som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø. Medlemskap i IEH forplikter til konkret og målrettet forbedringsarbeid over tid.

Eksklusive lisensavtaler

Probat sitter på snasne lisensavtaler med Nrk-aktivum, Absurdgalleriet, Aukruststiftelsen og Munch-muséet. Vi føler oss veldig heldige som kan boltre oss litt der ingen andre kan. Lisensavtalen med Nrk aktivum omfatter bruk av retro programlogoer og annet programstoff fra Nrks arkiv. Vi dypdykker titt og ofte ned i NRKs arkiv og børster støv av gamle helter som for eksempel Fleksnes. Deåhhh! Det samme gjelder Absurdgalleriet, som på sin side bidrar med hverdags-absurditeter på høyt/lavt nivå. Vi anbefaler å sjekke ut facebook-siden til Absurdgalleriet som har over to hundre tusen fans! Absurditetene til Sverre Bjørstad Graff er utvilsomt t-skjortemateriale, synes vi.

Om produktene/labels

Probat designer og produserer flere ulike labels til store og små.

Probat

Labelet Probat er selveste originalen. Med Probat designer vi t-skjorter til voksne med tekster vi ler av og design vi liker. Alt er lov.

Absurd

T-skjorter basert på universet til absurdgalleriet på facebook. Metaforene glimrer med sitt fravær og vi plukker ideer som vi lyster. Er det noe du kunne tenkt deg her, ikke nøl med å ta kontakt.

NRK (tidligere kjent som Juksa litt)

T-skjorter med ideer, sitater og helter hentet fra Nrks arkiv. Nostalgi, humor og design i en himmelsk lapskaus. Er det noe du kunne tenkt deg her, ikke nøl med å ta kontakt.

Aukrust

Probat har en eksklusiv avtale med Aukruststiftelsen og har laget flere tekstilprodukter med design fra deres univers.

Probat Mini/bebis

Barne-t-skjorter og bodier med morsomme tekster og gøyalt design. Høy gavefaktor på disse, altså. Produktene er laget med fokus på kvalitet i alle ledd og går ofte videre i arv etter arv. Disse er vinnere på skolen og barnehagen!

Probat Profil – kledelig markedsføring

Labelen Probat Profil tilhører B2B delen av jobben vi gjøre, som vi har valgt å kalle Probat Bureau. Vi er veldig glad i bedriftsjobber, og elsker å klekke ut gode idéer og konsepter til bedrifter. Vi designer gjerne hele kolleksjoner til små og store bedrifter, med t-skjorter og annen tekstil som blir sett, brukt og snakket om. Rett og slett kledelig markedsføring, med vandrende reklameplakater. Vi har mange fornøyde kunder på samvittigheten, og leter stadig etter nye! Er du kanskje vår nye drømmekunde? Sjekk ut mer om alt Probat Bureau kan gjøre for deg her.

Probatbutikken

Butikken vår finner du i Thorvald Meyers gate 54. Hit kommer du enklest ved å ta trikken til Grünerløkka, og hoppe av på Olaf Ryes Plass.
I butikken kan du se, prøve og ta på produktene våre, og hvis du lurer på noe får du fabelaktig hjelp fra våre fabelaktige butikkansatte.

Butikkens åpningstider

Butikken vår på Grünerløkka har noe redusert åpningstid fra:

Mandag: 12-18
Tirsdag – fredag: 11-18
Lørdag: 11-17

Søndager har vi stengt.

Alle nettbestillinger blir pakket og sendt fra butikken, så hvis du har noen spørsmål angående denslags så send en sms eller ring til tlf: 909 12 108 i butikkens åpningstid, eller send en mail til butikken@probat.no døgnet rundt.

Ofte stilte spørsmål

Nedenfor er noen av våre oftest stilte spørsmål – med tilhørende svar. Lurer du på noe om Probat Bureau (Bedrift), så kan du lese litt, og også sende oss en henvendelse her.

Kan jeg få trykket min egen t-skjorte hos dere?

Probat hjelper deg gjerne om du ønsker å få trykket opp et større opplage med t-skjorter. Minimum for trykk i Norge er ca 50 t-skjorter. Jobber du for et firma som ønsker å trykke opp et større opplag med t-skjorter eller andre tekstiler? Vi kan trykke på alt av tekstiler, sjekk hva vi har gjort på våre Probat Profil sider, eller ta kontakt med prat@probat.no om du har flere spørsmål rundt dette.

T-skjorta jeg har lyst på er utsolgt, kommer den tilbake?

Vi har fire kolleksjoner i året, som kommer i begrenset opplag. Derfor kan ting rett og slett bli utsolgt. Men de fleste trøyene kommer på et eller annet tidspunkt omigjen i ny farge. Hvis du vil få mail om når vi får inn nye varer, meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Hvordan er t-skjortene i størrelsen?

T-skjortene er ”normale” i størrelsen. Er du for eksempel en M, så er du en M også hos oss. Kule er de, og størrelsene våre går fra XS til 3XL i unisex-variant, og fra S til 2XL i damevariant.

Hvor produserer dere, og er det produsert under gode forhold?

Vi produserer våre produkter i India (Karmatex) og Kina (LCC), og noe trykkes også i Norge (Jakobsen Reklametrykk). Probat har innført retningslinjer (Code of Conduct) som vi opplyser våre leverandører om. Disse innebefatter bl.a at vi ikke handler med produsenter som ikke oppfyller våre krav til etisk riktig og miljøvennlig produksjon. Vi er medlem av IEH (Initiativ for Etisk Handel) som hjelper oss med å kartlegge og forbedre risiko i forbindelse med vår produksjon. For mer informasjon om dette kan du lese mer her, eller ta kontakt med oss.

Tar dere i mot idéer?

Probat blir selvfølgelig alltid glad for engasjement og gode idéer. Send den på mail til prat@probat.no. Bruker vi idéen din, får du en selv. Hurra!

Jeg gjorde en feil i bestillingen min, hva gjør jeg?

Da plukker du opp telefonen og ringer oss mellom 11-18 (17), eller sender melding på 909 12 108. Ellers kan du også sende en mail til bestilling@probat.no, så fikser vi det!

Hvilkebetalingsmåter har dere?

Du kan bruke Vipps, fakturaløsninger vi Klarna, eller kortbetaling. Kortbetalinger håndteres hos oss på sikkert vis via Klarna.

Sender dere til utlandet?

Nei dessverre, det gjør vi ikke. Frem til vi finner en god måte å gjøre dette på som ikke koster mer enn det smaker, vil utenlandssendinger ikke være tilgjengelig.

Jeg får ikke betalt – det er noe feil med systemet?

Det hender innimellom at feil oppstår. Prøv aller først en annen nettleser, eller oppdater nettleseren din. Helst begge dele. Dersom ikke dette skulle fungere, kontakt oss, så skal vi få ordnet det likevel!

Hvor kan jeg kjøpe Probat t-skjorter?

Vi selger t-skjorter og andre fine ting gjennom nettbutikken vår, i Probatbutikken som ligger i Thorvald Meyersgate 54 på Grünerløkka i Oslo, samt gjennom ulike forhandlere i Norge. Se vår forhandlerliste for mer info.

Jeg har ikke fått varen min enda, hvor er den?

Vi sender fortløpende, og du bør vanligvis ha din bestilling innen 2-4 virkedager. Når vi sender din vare, får du en mail fra oss med sporingslink. Du kan ta kontakt med oss på butikken@probat.no, hvis det oppstår problemer.

Jeg kjøpte en t-skjorte forrige uke, og nå er den på salg?

Ja, sånn er det med salg. Vi kan dessverre ikke tilbakebetale penger for en t-skjorte du har kjøpt på full pris. Men det er lurt å følge oss på sosiale medier, samt melde deg på vårt nyhetsbrev, så vil du være den første til å få vite når vi har salg.

Salgsbetingelser

Ordrebekreftelse

Vi sender deg en ordrebekreftelse på e-post så snart vi har mottatt din ordre. Vanligvis vil du motta ordrebekreftelsen innen 1 time etter kjøpet. Hvis du ikke mottar noen ordrebekreftelse, vennligst kontakt oss på butikken@probat.no.

Sikker handel – betaling

Kjøp gjennomføres i betalingsløsning fra Klarna AB og Vipps. Kortopplysninger lagres ikke hos Probat, og all kortinformasjon blir behandlet via SSL-kryptering.

Leveringstid

Vi forsøker å sende varene ut til deg så fort vi får bestillingen. Vanlig leveringstid er 3-7 arbeidsdager. Tar det lenger tid, gir vi deg beskjed snarest via e-post eller telefon. Vil du ha mer nøyaktig beskjed er det bare å sende en e-post til butikken@probat.no.

Bytte og retur

Er du skuffet, såret og vonbroten – eller bare ikke 100% fornøyd og ønsker å bytte eller returnere varen, skal vi ikke være vanskelig på det altså. Slik går du frem:

Bytte vare eller størrelse

Pakk varen forsvarlig inn og returner den til oss. Den skal ikke ha bruksmerker, og alle lapper skal være på. Fyll ut skjemaet som fulgte med i pakken din, eller last ned og fyll ut dette returskjema og legg ved retur, slik at vi kan finne igjen din bestilling. Sjekk i nettbutikken vår om vi har varen du ønsker å bytte til inne. Send en e-post til butikken@probat.no og informer oss om hva du vil bytte til. Vi sender deg bekreftelse på e-post. Vi sender varen du skal bytte til, og dekker frakten fra oss til deg.

Angrerett og returfrakt

Ønsker du ikke varen likevel? Vi hjelper deg gjerne. Du har 30 dagers ubetinget angrerett. Dersom varen er sendt deg før du har fått kansellert ordren, er du selv ansvarlig for å returnere varen(e) og kostnadene retur medfører. Vi refunderer din totale ordresum når din kansellerte ordre er mottatt vårt lager, eller sender deg en ny vare om du ønsker dette.

– Pakk varen forsvarlig inn og returner den til oss. Den skal ikke ha bruksmerker, og alle lapper skal være på.
– Fyll ut og legg ved dette returskjema eller skjemaet som fulgte med i pakken din, slik at vi kan finne og refundere din bestilling.
– Vi refunderer din ordre inkludert frakten du betalte for å få pakken tilsendt fra oss, når din retur er mottatt hos oss. Vi sender deg bekreftelse på epost når dette er gjennomført. Alle returer sendes til Nye Probat AS, Thorvald Meyersgate 54, 0552 Oslo.
– Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere dine kostnader for retur ved bruk av angrerett.

Dersom det er noe galt med varen fra vår side, eller vi har gjort en pakkefeil, send en mail til butikken@probat.no med ditt ordrenummer og litt info til oss. Ved en feil vil vi også refundere fraktkostnader til deg for evt. retur eller sende deg en returseddel. Vi ordner bytte internt – du trenger ikke å utføre nytt kjøp på siden. Vi tar ikke imot returer sendt i postoppkrav.

Ved uavhentede pakker vil bestiller kunne bli fakturert for inntil 199,-.

Lover og tvister

Kjøp gjennom Probat blir i første rekke styrt av Angrerettloven og Forbrukerkjøpsloven. Probat påtar seg dessuten frivillig å følge eventuelle beslutninger fra Forbrukerklagenemda i forbindelse med en tvist. Mer informasjon om dine rettigheter og plikter som forbruker finner du hos Forbrukerrådet.

Forhandlere

Probat holder til i en liten sjappe på Grünerløkka i Oslo, og på interwebben selvfølgelig. Vi distribuerer også t-skjorter til forhandlere rundt omkring i Norge, og tar gjerne i mot flere!

Vet du om et sted de bør selge våre varer? Kanskje driver du butikk selv, og vil ha Probat i ditt sortiment? Send oss en mail på prat@probat.no, så kontakter vi deg! Du får også kjøpt våre NRK lisensierte trøyer i Nrk´s nettbutikk: https://nrkbutikken.no/

Ledige stillinger

Probat har for tiden ingen ledige faste stillinger, men er alltid åpne for å ta en titt på søknader hvis du mener vi trenger nettopp deg! Vi har behov for en selger som kan jobbe med vår profilmerke Probat Bureau deltid, på kommisjon. Om det er interessant for deg, ta gjerne kontakt! Send en mail til prat@probat.no

Probats forretningsetiske retningslinjer

Innledning

Nye Probat AS (heretter kalt Probat) jobber for å fremme til gode arbeids- og miljøforhold i våre leverandørkjeder. Dette ønsker vi å gjøre i nært samarbeid med våre leverandører og samarbeidspartnere. For å tydeliggjøre hva vi forventer av våre leverandører, har Probat utarbeidet retningslinjer for etisk handel. Retningslinjene dekker grunnleggende krav til menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og miljø.

Prinsipper

Våre leverandører skal levere varer og tjenester til Probat som er produsert i overensstemmelse med retningslinjene. Leverandørene skal også videreformidle og følge opp retningslinjene hos sine underleverandører. På oppfordring fra Probat må leverandøren kunne dokumentere at retningslinjene etterleves. Det kan gjøres ved egenerklæring, oppfølgingssamtaler med Probat og/eller kartlegging av arbeidsforholdene på produksjonssted. Dersom Probat ønsker å kartlegge underleverandør, plikter leverandøren å oppgi navn og kontaktopplysninger på denne. Ved brudd på de etiske retningslinjene vil Probat i samarbeid med leverandør lage en plan for utbedring av manglene. Utbedring skal skje innen rimelig tid. Heving av kontrakt vil kun forekomme dersom leverandør, etter gjentagende henvendelser, ikke viser vilje til å rette opp i forholdene. Sosiale og miljømessige standarder vil bli tillagt vekt ved valg av nye leverandører.

Krav til egen virksomhet

Probat vil kontinuerlig jobbe for å forbedre egen policy og praksis som kan bidra til at leverandørene etterfølger våre retningslinjer for etisk handel. Probat inkludert alle ansatte, skal aldri tilby eller motta ulovlige eller urettmessige pengegaver eller andre godtgjørelser for å oppnå forretningsmessige eller private fordeler for egen del eller fordeler for kunder, agenter eller leverandører. Probat og Probats leverandører skal unngå handelspartnere som har aktiviteter i land som er pålagt handelsboikott av FN og/eller norske myndigheter.

Krav til forhold i leverandørkjeden

Probats retningslinjer for etisk handel er basert på internasjonalt anerkjente FN- og ILO-konvensjoner og angir minimums- og ikke maksimumsstandarder. Lovgivningen på produksjonsstedet skal respekteres. Der hvor nasjonale lover og reguleringer dekker samme tema som disse retningslinjene, skal den høyeste standarden gjelde. 1. Tvangsarbeid/slavearbeid (ILO konvensjon nr. 29 og 105) 1.1. Det skal ikke forekomme noen form for tvangsarbeid, slavearbeid eller ufrivillig arbeid. 1.2. Arbeidere skal ikke måtte levere depositum eller identitetspapirer til arbeidsgiver og skal fritt kunne avslutte arbeidsforholdet med rimelig oppsigelsestid. 2. Fagorganisering og kollektive forhandlinger (ILO konvensjon nr. 87, 98, 135 og 154) 2.1. Arbeidere skal uten unntak ha rett til å slutte seg til eller etablere fagforeninger etter eget ønske, og til å forhandle kollektivt. Arbeidsgiver skal ikke blande seg inn i, hindre eller motarbeide fagorganisering eller kollektive forhandlinger. 2.2. Fagforeningsrepresentanter skal ikke diskrimineres eller hindres i å utføre sitt fagforeningsarbeid. 2.3. Dersom retten til fri organisering og/eller kollektive forhandlinger er begrenset ved lov, skal arbeidsgiveren legge til rette for, og ikke hindre alternative mekanismer for fri og uavhengig organisering og forhandling. 3. Barnearbeid (FNs konvensjon om barnets rettigheter, ILO konvensjon nr. 138, 182 og 79, ILO anbefaling nr. 146) 3.1. Minstealder for arbeidere skal ikke være mindre enn 15 år og i tråd med i) nasjonal minstealder for ansettelse, eller; ii) minstealder for obligatorisk skolegang, med høyeste alder som gjeldende. Dersom lokal minstealder er satt til 14 år i tråd med unntaket i ILO konvensjon 138, kan dette aksepteres. 3.2. Nyrekruttering av barnearbeidere i strid med ovennevnte minstealder skal ikke finne sted. 3.3. Barn under 18 år skal ikke utføre arbeid som er til skade for deres helse, sikkerhet eller moral, inkludert nattarbeid. 3.4. Det skal etableres handlingsplaner for snarlig utfasing av barnearbeid som er i strid med ILO-konvensjonene 138 og 182. Handlingsplanene skal dokumenteres og kommuniseres til relevant personale og andre interessenter. Det skal legges til rette for støtteordninger hvor barn gis mulighet til utdanning inntil barnet ikke lenger er i skolepliktig alder. 4. Diskriminering (ILO konvensjon nr. 100 og 111 og FNs Kvinnediskrimineringskonvensjon) 4.1. Det skal ikke forekomme diskriminering når det gjelder ansettelse, avlønning, opplæring, forfremmelse, oppsigelse eller pensjonering basert på etnisk tilhørighet, religion, alder, uførhet, kjønn, sivil status, seksuell legning, fagforeningsarbeid eller politisk tilhørighet. 4.2. Det skal etableres vern mot seksuelt påtrengende, truende, fornærmende eller utnyttende adferd og mot diskriminering eller oppsigelse på usaklig grunnlag, f. eks ekteskap, graviditet, foreldrestand eller status som HIV-smittet. 5. Brutal behandling 5.1. Fysisk mishandling eller avstraffelse, eller trussel om fysisk mishandling er forbudt. Det samme gjelder seksuelt eller annet misbruk og andre former for ydmykelser. 6. Helse, miljø og sikkerhet (ILO konvensjon nr. 155 og anbefaling nr. 164) 6.1. Det skal arbeides for å sikre arbeidere et sikkert og sunt arbeidsmiljø. Farlige kjemikalier og andre stoffer skal håndteres forsvarlig. Nødvendige tiltak skal iverksettes for å forhindre og minimere ulykker og helseskader som resultat av, eller relatert til, forhold på arbeidsplassen. 6.2. Arbeidere skal ha jevnlig og dokumentert opplæring i helse og sikkerhet. Helse- og sikkerhetsopplæring skal gjentas for nyansatte og omplasserte arbeidere. 6.3. Arbeidere skal ha tilgang til rene sanitærfasiliteter og rent drikkevann. Hvis relevant, skal arbeidsgiver også besørge tilgang til fasiliteter for trygg oppbevaring av mat. 6.4. Hvis arbeidsgiver tilbyr losji, skal dette være rent, sikkert, tilstrekkelig ventilert og med tilgang til rene sanitærfasiliteter og rent drikkevann. 7. Lønn (ILO konvensjon nr. 131) 7.1. Lønn til arbeidere for en normal arbeidsuke skal minst være i tråd med nasjonale minstelønnsbestemmelser eller bransjestandard, den høyeste gjelder. Lønn skal alltid være tilstrekkelig til å dekke grunnleggende behov, inkludert noe sparing. 7.2. Lønnsforhold og utbetaling av lønn skal være skriftlig avtalefestet før arbeidet påbegynnes. Avtalen skal være forståelig for arbeideren. 7.3. Fratrekk i lønn som disiplinærreaksjon tillates ikke. 8. Arbeidstid (ILO konvensjon nr. 1 og 14) 8.1. Arbeidstiden skal være i tråd med nasjonale lover eller bransjestandard, og ikke overstige arbeidstid i samsvar med gjeldende internasjonale konvensjoner. Normal arbeidstid per uke skal vanligvis ikke overstige 48 timer. 8.2. Arbeidere skal ha minst én fridag per 7 dager. 8.3. Overtid skal være begrenset og frivillig. Anbefalt maksimum overtid er 12 timer per uke, dvs. samlet arbeidstid på 60 timer per uke. Unntak fra dette kan aksepteres dersom det er regulert av en kollektiv avtale eller nasjonal lov. 8.4. Arbeidere skal alltid ha overtidstillegg ved arbeidstidstid over normal arbeidstid (se punkt 8.1 over), minimum i tråd med gjeldende lover. 9. Regulære ansettelser 9.1. Forpliktelser overfor arbeidere, i tråd med internasjonale konvensjoner, nasjonale lover og regler om regulære ansettelser skal ikke omgås gjennom bruk av korttidsengasjementer (som bruk av kontraktsarbeidere, løsarbeidere og dagarbeidere), underkontraktører eller andre arbeidsrelasjoner. 9.2. Alle arbeidere har krav på arbeidskontrakt på et språk de forstår. 9.3. Lærlingprogram skal være klart definert med hensyn til varighet og innhold. 10. Marginaliserte befolkningsgrupper 10.1. Produksjon og bruk av naturressurser skal ikke bidra til å ødelegge ressurs- og inntektsgrunnlag for marginaliserte befolkningsgrupper, for eksempel ved å beslaglegge store landarealer, uforsvarlig bruk av vann eller andre naturressurser som befolkningsgruppene er avhengig av. 11. Miljø 11.1. Tiltak for å redusere negative effekter på helse og miljø i hele verdikjeden skal gjennomføres gjennom minimering av utslipp, fremme effektiv og bærekraftig ressursbruk, inkludert energi og vann og minimering av drivhusgassutslipp i produksjon og transport. Lokalmiljøet på produksjonsstedet skal ikke bli drevet rovdrift på eller skadet av forurensning. 11.2. Nasjonal og internasjonal miljølovgivning og -reguleringer skal overholdes og relevante utslippstillatelser skal innhentes. 12. Korrupsjon 12.1. Alle former for bestikkelser, er uakseptabelt, så som bruken av alternative kanaler for å sikre illegitime private eller arbeidsrelaterte fordeler til kunder, agenter, kontraktører, leverandører eller deres tilsatte samt offentlige tjenestemenn/-kvinner. 13. Ledelsessystem hos leverandører Ledelsessystem er sentralt for implementering av etiske retningslinjer. Probat understreker viktigheten av at leverandør har systemer som støtter implementeringen av disse. Forventningene er tydeliggjort ved at: Leverandøren bør utpeke en ansvarlig, sentralt i organisasjonen, for implementering av de etiske retningslinjene i egen virksomhet Leverandøren skal gjøre retningslinjene kjent i alle relevante deler av sin organisasjon Leverandøren skal innhente samtykke fra Probat før produksjon eller deler av produksjon settes ut til en underleverandør/kontraktør der dette ikke er avtalt på forhånd Leverandøren skal kunne gjøre rede for hvor varer som er bestilt av Probat blir produsert.

Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan personopplysninger blir samlet inn og behandlet på probat.no Vi forteller også om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos, og din rett til å få denne informasjonen slettet. Nye Probat AS (heretter Probat) er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger på probat.no. Probat vil aldri dele personopplysninger med andre, eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt i denne erklæringen.

Handel på probat.no

For å gjennomføre et kjøp, trenger vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Dette er nødvendig for å sende deg dine bestilte varer, og for å holde deg oppdatert om din levering. Dersom du oppretter en kundeprofil lagres dine personopplysninger på din konto. Du kan selv endre dine opplysninger fra «min konto», eller be om at kontoen skal slettes. Dersom du gjennomfører et kjøp som gjest, vil personopplysningene kun lagres på din ordre. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og håndtering av avgifter og eventuell retur. Historikken blir slettet automatisk etter ti år.

Sletting av personopplysninger

Probat vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig for tjenesten vi leverer til deg. Enkelte opplysninger er vi lovpålagt å oppbevare en viss tid av hensyn til regnskapslovgivningen. Du kan til enhver tid be om å få innsikt i opplysningene vi har lagret om deg. Du kan også kreve opplysningene slettet. Dette gjøres ved å ta kontakt med oss, via vår kontaktinformasjon som du finner nederst på denne siden.

Dine rettigheter

Du har rett til å få oppgitt hvilke personopplysninger vi lagrer om deg, og hvordan disse opplysningene behandles. Du kan be om oppretting, sletting og begrensninger i behandling av disse opplysningene i henhold til personopplysningsloven. Personopplysningene brukes på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket. Dersom du mener at Probat ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

Nyhetsbrev

Vi har mulighet til å sende deg gode tilbud og kampanjer på e-post, dersom du samtykker til dette. Ved utfylling av skjemaet for påmelding til vårt nyhetsbrev, lagrer vi ditt navn og din e-post adresse. Denne informasjonen blir lagret hos Mailchimp. Du har til enhver tid mulighet til å melde deg av listen ved en link nederst i nyhetsbrev du mottar fra oss.

Betalingskort

Når du betaler med kort på probat.no vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør og kortinnløser, Klarna AB. Disse opplysningene blir kun brukt til å utføre en betaling.

Statistikk

Probat.no er koblet opp mot en den eksterne tjenesten Metorik, for utvidet statistikk og rapportering. Metorik henter informasjon om kunder og ordre fra nettbutikken, og lagrer den samme informasjonen som vi gjør i våre databaser. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Metorik.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er filer som plasseres på din enhet for å samle inn standard informasjon om den besøkende og bruk av nettsiden. De fleste av disse kapslene er nødvendig for at nettsiden skal fungere, og for at du skal kunne handle hos oss. På probat.no bruker følgende tjenester informasjonskapsler:

Google analytics

Probat bruker Google Analytics til å analysere hvordan besøkende benytter nettsiden. Informasjonen som lagres er anonym, og kan f.eks. være antall sidevisninger, antall besøk osv. Hensikten er å øke brukervennlighet på nettsiden, og få et bilde av hva besøkende finner interessant. Informasjonen blir lagret hos Google.

WordPress og Woocommerce

Våre nettsider er bygget på WordPress publiseringsløsning og WooCommerce butikkløsning. Begge disse tjenestene lagrer nødvendige informasjonskapsler, for at du skal kunne logge deg inn på din konto og gjennomføre et kjøp hos oss. Uten disse informasjonskapslene vil ikke siden fungere som den skal.

Metorik

Metorik lagrer informasjon om ordren når et kjøp utføres på probat.no. Hensikten med denne tjenesten er beskrevet lenger opp i denne erklæringen.

Annonsering på Facebook eller Google

Probat bruker informasjonskapsler fra Facebook og Google for å kunne gjennomføre målrettet annonsering på disse sidene, samt spore responsen av denne markedsføringen. Vi kan på denne måten også ekskludere annonser for brukere som vi ikke tror vil finne våre annonser relevant.

Deaktivere bruk av informasjonskapsler

Hvis du ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres på din enhet, kan du deaktivere dette i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at nettsiden ikke fungerer som den skal, og at du ikke vil få gjennomført ditt kjøp hos oss. På linkene nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler i de mest kjente nettleserne:

Internet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Endringer i personvernerklæringen

Probat forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Brukeren vil bli skriftlig informert om slike endringer gjennom våre tjenester.

Kontaktinformasjon:

Nye Probat AS E-post: prat@probat.no Telefon: 909 12 108 Vi er tilgjengelig på telefon mandag-lørdag 11.00-18.00 (17.00)

Postadresse:

Nye Probat AS Thorvald Meyers gate 54 0552 Oslo